
  
TÜRKİYE İZCİLİK FEDERASYONU
İKİ TAHTA İŞARETİ (WOOD-BADGE) KURSU
KATILIM DUYURUSU
KURSUN:
Adı: İki Tahta İşareti (Wood-Badge) Kursu
Yeri: Türkiye İzcilik Federasyonu Tevfik Günday Kamp ve Eğitim Merkezi, Bolu Aladağ
Katılımcı Profili: Oymakbaşı
Katılımcı Ön Şart Profili: Branş Kursu sertifikası sahibi olmak.
Faaliyet alanına en erken giriş tarih ve saati: 16 Ekim 2011 Saat 17.00
Faaliyet alanına en geç giriş tarih ve saati: 17 Ekim 2011 Saat 09.30
Faaliyetin resmî başlangıç tarih ve saati: 17 Ekim 2011 Saat: 10.00
Faaliyet alanından en erken ayrılış tarih ve saati: 22 Ekim 2011 Saat 18.00
Faaliyet alanından en geç ayrılış tarih ve saati: 23 Ekim 2011 Saat 10.00
Faaliyetin resmî bitiş tarih ve saati: 22 Ekim 2011 Saat 18.00
Faaliyet yerinin detaylı adresi: Bolu Aladağ Başalan Yaylası.
Bolu İl Merkezinden Seben-Kıbrısçık levhaları takip edilir. (6km) Karacasu (6.5km) Gölcük geçilir. (12km) Eski Jandarma Karakolu, Aladağ izcilik tesisi sapağı, Seben-Kıbrısçık istikametinde asfalt yolda (5 km) devam edilir. Kızık Yaylası geçilir. Kıbrısçık-Seben sapağında Kıbrısçık istikametinde (5 km) ilerlenir. Bir köprüden geçilirken sağda yayla görülür. Bu sırada bir ovaya çıkılmıştır. Asfalt yolun en çok yükseldiği noktada sola toprak yola girilir. (2,6 km) Bıyıklar yaylasına gelince sağa doğru yol takip edilir.( 4,6 km) Kamp alanına ulaşılır. Kavşaklarda “Kampa Doğru” levhası size yol gösterecektir.
Faaliyet sorumlusu irtibat telefonu ve e-postası:
Gözde Tokgözoğlu:02164723434 gozde@tif.org.tr
Katılımcıların yanlarında bulundurması gereken malzeme listesi numarası:
Listelere http://www.tif.org.tr/teknikbilgiler.html adresinden ulaşılabilir.
Katılımcıların malzeme listesine ilave olarak getirmesi gerekenler:
Kamp alanında genellikle kışlık kıyafetler giymek gerekmektedir.
Termal veya yün içlikler getirilmesi, kullanılması tavsiye edilir.
Yağmur çok ciddi yağabilir ve çadırların üstüne naylon sera örtüsü örtmek gerekebilir.
Lider obaları kendi kamp alanlarını gece boyunca aydınlatacak gemici feneri, mini lpg li veya benzinli lüks gibi gereçleri ile yakıtlarını yanlarında getirmelidir. Kamp alanında elektrik bulunmamaktadır.
Kursiyerler kendi çaal, kaşık, tabak, bardak gibi mutfak malzemelerini yanlarında bulundurmalıdır.
Kursa Katılım Şartları
1. Branş Kursu sertifikasını (En az Oymakbaşı) almış olmak ve bu sertifika üzerinden en az iki sene geçmiş olmak.
2. Tescilli bir ünitede ünite liderliği yapıyor olmak.
3. En az 24 yaşında olmak.
4. En az Lise veya dengi okul mezunu olmak.
5. Taksirli suçlar hariç olmak üzere ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis, hatta affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, hileli iflas gibi yüz kızartıcı, şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırmak, devlet sırlarını açığa vurmak suçlarından dolayı hürriyeti bağlayıcı ceza almamış olmak.
6. TİF Disiplin Kurulu’ndan son üç yıl içinde bir defada 6 aydan fazla ve toplam 1 yıldan fazla ceza almamış olmak,
7. Kurs için gerekli katkı bedelini yatırmış olmak. (Katkı bedeli 150 TL’dir. Üniversite öğrencilerine TİF Kurslarında uygulanan ücretsiz katılım hakkı bu kurs için geçerli olmayacaktır.)
8. TİF İlkyardım kursunu başarı ile bitirmiş olmak veya Geçerli bir ilk yardım kursu sertifikasına sahip olmak.
9. Arama-Kurtarma kursunu başarı ile bitirmiş olmak
10.Yaz kampçılığı, kış kampçılığı, deniz kampçılığı, kursu sertifikalarından en az birine sahip olmak,
11.Sağlık durumu ilgili kursa katılmaya müsait olmak.
12.Geçici madde gereği: TİF İzci-Lider Eğitim ve Kurslar talimatı ile değiştirilen iki tahta (Wood-Badge) kursuna katılım şartlarından 4 – 8 ve 9. maddeler 2006 yılı iki tahta kursuna müracaat etmiş; ancak katılmamış veya kursu kazanamamış liderler ile daha önce TİF tarafından düzenlenmiş iki tahta işareti kursuna TİF davetini belgelemiş ve en az iki yıldır aktif olarak çalışan liderler için uygulanmayacaktır
Faaliyet yönetiminin katılımcılara yönelik, faaliyete özel duyurusu:
1. Müracaatlar otomasyon üzerinden yapılacaktır.
2. İki tahta kursuna katılım Yönetim Kurulu onayı ile gerçekleşecektir.
3. Otomasyon başvuruları 12 Ekim 2011 tarihinde mesai saati bitiminde kapanacaktır. Aynı gün kabul edilip edilmeyenler otomasyon kayıtlarında belli olacaktır.
4. İki tahta kursunun pratik kısmını başarı ile tamamlayan kursiyerlere pratik sertifikası ile teorik alanda hazırlayacağı tez konusu gönderilecektir.
5. Daha önce açılan iki tahta kurslarına katılarak pratik kısmında başarılı olmuş, tez zamanını geçirmiş veya tezi juri tarafından kabul edilmemiş liderlerimize TİF İzci-Lider Eğitim ve Kurslar Talimatı gereği tezlerini yazmak için bir hak daha tanınmıştır. Bu kişiler, Türkiye İzcilik Federasyonu’na 01 Eylül- 31 Ekim 2011 tarihleri arasında dilekçe ile başvurarak yeni tez konusu talep edebilirler. Bu kişilerin TİF’te lisanslı ve en az son iki yıldır kesintisiz liderlik yapıyor olması gerekmektedir.
6. Teorik kısım da da başarılı olan kursiyerlere Federasyon tarafından teorik sertifikası ile birlikte iki tahta işareti ve takmaya hak kazandığı wood-badge fuları verilir.
7. Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenmiş branş kurslarına 2006 yılı ya da öncesinde katılmış olan ve federasyona branş kursu sertifikasını göndermemiş izci liderleri başvuruda bulunmadan önce branş sertifikası, nüfus cüzdanı, vesikalık fotoğraf, diploma fotokopilerini federasyona göndermeleri gerekmektedir. Bundan dolayı TİF Bürosundaki Lider dosyasında eksik bulunup bulunmadığı faaliyet sorumlusu ile görüşülerek kontrol edilmeli, eksikler varsa tamamlanmalıdır. Lider dosyasında eksik bulunanlar faaliyetlere katılamazlar.
8. İzcilik Gönüllüsü, İzci ve Liderlerin tüm sağlık kontrollerinden Kulüpleri sorumludur. Dolayısıyla otomasyonda açılan bir faaliyete kulüp önderi tarafından isim girmek, bu kişinin eksiği yoktur demektir. Önemle hatırlatılır.
9. Kursiyerlerin ölçme ve değerlendirmesi kurs süresince devam edecektir.
10.Talimatta belirtilen şahsi ve oba malzeme listesi puanlamaya dahildir. Federasyon tarafından kursiyerlere malzeme verilmeyecektir.
11.Kurs alanından ayrılıp alış verişe gidilemeyeceği, çevrede alış veriş mümkün olmadığından her türlü ihtiyaç önceden itina ile planlanmalıdır.
12.Kamp alanı kalıcı ve geçici tesis yapımı için uygun olup kampa bu konuda araç ve gereç bakımından hazırlıklı gelinmesi gerekmektedir.
13.Kamp alanında elektrik bulunmamaktadır. Şarjlı ve elektrikli cihazlarınızı kullanamayabilirsiniz.
14.Kamp alanımızda mobil telefonlar çekmemektedir. Ulaşım araçlarının şoförleri, biletler gibi her türlü randevu bu durum göz önüne alınarak önceden gerçekleştirilmelidir.
15.Kamp tesisimiz ile Ümraniye tesisimiz arasında kısa dalga telsiz irtibatı bulunacaktır. Acil ve önemli durumlarda size ulaşmak isteyen yakınlarınız Ümraniye tesisimizi arayıp not bırakabilir, bir saat sonra cevabını alabilirler. Kamp esnasında, Ümraniye’de aranacak telefon numarası: 0216 479 89 41 bunun yanı sıra Ümraniye telsiz istasyonu çağrı işaretimiz TA2KN Bolu telsiz istasyonu çağrı işaretimiz TA1KD/2 dir. Kamp esnasında bu duyuruyu takip edenler hangi frekansları kullanacağımızı öğrenebilir, amatör telsizcilerin yardımı ile de kampımıza ulaşabilirler.
16.Kamp mobil telefonumuzun numarası 0530 668 48 82 olup size not bırakmak isteyenler bu telefona not bırakabilirler. Kampımız yakınında 4x4 metrelik bir alanda! sadece Türkcell kısıtlı bir biçimde çekmektedir.
17.Bu tesisimizde kamp yaparken kışlık uyku tulumu ve çadır kullanılmalıdır.
18.Kamp esnasında problem yaşamamaları için kursiyerler alın feneri, yedek pilleri, şort, havlu, şahsi temizlik ve mutfak malzemeleri gibi gereçleri eksiksiz getirmelidir.
19.Kurs alanına ulaşım için 17 Ekim 2011 saat 16.00 da Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün önünden araç kaldırılacak, aynı araç kursiyerleri 22 Ekim günü saat 19.30 da alındıkları noktaya bırakılacaktır. Bu araçlardan yararlanmak isteyen kursiyerlerin faaliyet sorumlusuna isimlerini bildirmeleri gerekmektedir. Kamp alanına toplu taşıma vasıtaları ile ulaşılamaz. En yakın toplu taşıma araçları, Kıbrısçık minibüsleri olup, inilecek Bıyıklar yaylası sapağından itibaren kamp alanımıza 7.2 km lik yokuş yukarı bir yürüyüş ile ulaşılabilir.
20.Kursiyerlerimizin yanlarında en az 50 m. Tesislik ip, 15 m. Yardımcı ip, 4 m. Perlon bant, karabin ve varsa dağ kaskı getirmeleri gerekmektedir.